23 Haziran 2013 Pazar

batık tırnak



Gün boyu bizi üzerinde taşıyan, vücudumuzun en önemli uzuvlarından ayaklarımızın sağlıklı ve bakımlı olması büyük önem taşıyor. Özellikle ayaklarımızın en önemli parçaları olan tırnaklarımızın, sağlıklı olması demek, bizim rahat ve sağlıklı olmamız demek. Tırnaklarda en çok rastlanılan sorun olan batık tırnak, hayatımızı oldukça zorlu durumlara sokan bir rahatsızlık. Bunun için de çok dikkatli olunması gerekiyor.
Örneğin fazla ve derinden kesme, batık tırnağa sebep olan durumlardan birisi. Bunun için tırnak kesiminin dikkatli ve özenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Yine dikkatli olunsa da bazen bu rahatsızlığa en gel olunamayabiliyor. Şöyle ki; tırnaklarımız düzenli ve uyumlu uzayan dokularımız. Çeşitli nedenlerle tırnak yatağı denilen, tırnağın uzadığı bölgede bozulmalar ve deformelere gerçekleşebiliyor. Bu da tırnağın düzensiz ve içe doğru uzamasına neden oluyor. Böylece batık tırnak denilen, oldukça acı veren tırnak batmaları yaşanabiliyor. Bu tırnak batmaları da, enfeksiyona ve iltihaplanmalara neden olarak, daha büyük sorunların kapısını aralıyor.
Dar ve rahatsızlık veren sivri burunlu ayakkabılar batık tırnakları tetikleyebildiği gibi, işi ya da uğraştığı spor nedeniyle sürekli ayak tırnaklarına darbe alan insanlar da risk grubunu oluşturuyor. Fakat artık batık tırnak tedavi merkezlerinde uygulanan birçok yöntemle, ameliyata ya da acılı operasyonlara gerek kalmadan, bu acı verici rahatsızlıktan kurtulmak mümkün. Böyle bir durumla karşılaşıldığında, hemen bir tırnak tedavi merkezine başvurmak yeterli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder